Het is realiteit! Voetbalclub KFC Lint is enorm verheugd te kunnen melden dat we bij de start van het nieuwe voetbalseizoen 2020-2021 over een kunstgrasveld kunnen beschikken. Het kunstgrasveld wordt aangelegd door een cofinanciering tussen KFC Lint vzw en het gemeentebestuur Lint.
Gelukkig heeft de corona COVID-19 LOCKDOWN geen roet in het eten gestrooid en hebben we het dossier nog tijdig rond gekregen.
De werken voor de aanleg starten op maandag 8 juni en als alles vlot verloopt zouden de werken tegen eind juli 2020 moeten afgerond zijn. Het project werd toegewezen aan de firma LESUCO NV. Deze firma heeft meer dan 30 jaar ervaring in de aanleg van voetbalvelden in kunstgras.
Als infill kozen we voor kurk in plaats voor rubber-infill. Het voordeel van kurk is dat het bij hete zomermaanden niet opwarmt en het geeft bijgevolg ook geen geur af. Verder kent kurk een duurzame productie en is het volledig biologisch afbreekbaar. Nog belangrijker is dat de uitstraling van het veld zeer natuurlijk oogt.

De heraanleg van het kunstgrasveld wordt ook aangegrepen om het energieverbruik te beperken. Hiervoor gaan we investeren in het vernieuwen van de terreinverlichting: niet alleen wordt de bestaande verlichting vervangen door energiezuinigere LED-verlichting.De veldverlichting zal ook in verschillende standen geschakeld kunnen worden. Het is immers niet altijd nodig om een volledig veld te verlichten of het maximaal vermogen te benutten. Dit alles moet er voor zorgen dat de energierekening van onze club zal afnemen.De vernieuwing van de terreinverlichting zal toevertrouwd worden aan de firma DB-Infra.